Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in D:\Web\WWW\temp-18-250.cimec.ro\plugins\system\canonicalization\canonicalization.php on line 46
Institutul Național al Patrimoniului - Cea mai mare organizație de protecție a proprietății culturale în timp de război a fost prezentă în România la invitația doamnei Oana Zaharia, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului (INP).

SHARE

Noutăți

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in D:\Web\WWW\temp-18-250.cimec.ro\libraries\joomla\html\parameter.php on line 512

Cea mai mare organizație de protecție a proprietății culturale în timp de război a fost prezentă în România la invitația doamnei Oana Zaharia, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului (INP).

Rate this item
(3 votes)


Comunicat de presă


Blue Shield International în România, o garanție suplimentară pentru protejarea patrimoniului românesc
Cea mai mare organizație de protecție a proprietății culturale în timp de război a fost prezentă în România la invitația doamnei Oana Zaharia, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului (INP).
Aflată pe agenda directorului general al INP Oana Zaharia, implementarea unui plan operațional care să respecte cerințeleprotocolului 2 al Convenției de la Haga privind protecția proprietății culturale în timp de război și în contextul conflictului armat de la granițele noastre, INP a organizat împreună cu Ministerul Culturii un eveniment de transfer de experiență cu cea mai importantă organizație din acest domeniu, Blue Shields International.
În cadrul evenimentului, reputatul profesor Peter Stone, președintele Blue Shield International, a vorbit despre necesitatea și importanța stabilirii unei strategii de intervenție pentru protejarea și punerea în siguranță a patrimoniului în perioadele de pace.
Evenimentul a fost structurat pe mai multe paliere de intervenție. Prima zi a fost dedicată asociațiilor profesionale și ONG-urilor din domeniul patrimoniului, iar cea de-a doua zi instituțiilor publice. La eveniment au fost prezenți ministrul culturii, domnul Lucian ROMAȘCANU, secretarul de stat, doamna Diana Baciună, secretarul de stat Irina Dumitrița Solomon, directorul general al Institutului Național al Patrimoniului, doamna Oana Zaharia și directorul Direcției Relații Internaționale din cadrul Ministerului Culturii, doamna Nadia Tunsu.
Un punct important al vizitei delegației reputatei organizații a fost întâlnirea cu ministrul culturii, domnul Lucian Romașcanu, în cadrul căreia s-au stabilit principiile de cooperare.
"Una dintre prioritățile mandatului meu este sprijinirea implementării unui plan operațional care să respecte cerințele protocolului 2 al Convenției de la Haga, ratificat de România în 1999, privind protejarea proprietății culturale în timp de război. Prezența Blue Shield International în România reprezintă începutul unei colaborări internaționale pentru dezvoltarea planului de protejare a proprietății culturale românești. Decizia luată, în cadrul vizitei, de a înființa Blue Shields România și atitudinea proactivă a grupului de lucru aflat în coordonarea primului ministru reprezintă garanții suplimentare pentru patrimoniul nostru. Îi mulțumesc doamnei secretar de stat Irina Dumitrița Solomon pentru implicarea deosebită în organizarea acestui eveniment." - a declarat Oana Zaharia, director general INP.
Vineri, 9 septembrie 2022, s-a finalizat vizita delegației Blue Shield International, condusă de profesorul Peter Stone
 

Read 4256 times