Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in D:\Web\WWW\temp-18-250.cimec.ro\plugins\system\canonicalization\canonicalization.php on line 46
Institutul Național al Patrimoniului - RENDEZ-VOUS AUX JARDINS - Ediția 20

SHARE

Noutăți

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in D:\Web\WWW\temp-18-250.cimec.ro\libraries\joomla\html\parameter.php on line 512

RENDEZ-VOUS AUX JARDINS - Ediția 20

Rate this item
(0 votes)

 

 RENDEZ-VOUS AUX JARDINS - Ediţia 20


Institutul Naţional al Patrimoniului, în calitate de coordonator naţional, invită proprietarii şi administratorii de parcuri, grădini şi arii naturale să participe la cea de-a 20-a ediţie a programului european Rendez-vous aux Jardins, organizat de Ministerul Culturii din Franţa, care se va desfăşura în perioada 2-4 iunie 2023 pe întreg continentul european.

Invitaţia se adresează proprietarilor şi administratorilor de grădini istorice sau contemporane, de grădini botanice sau parcuri dendrologice, inclusiv arii naturale protejate care doresc să pună în valoare acest patrimoniu deopotrivă cultural, cât şi natural, prin organizarea de activităţi sau evenimente subscrise temei generale: Les Musiques du Jardins (Muzica grădinilor).

Modalitatea de înscriere
Înscrierea evenimentelor se face prin platforma europeană dedicată acestui program https://openagenda.com/rdvj-2023-europe 

Scopul programului este de evidenţia bogăţia şi varietatea parcurilor şi grădinilor, istorice şi contemporane, precum şi conservarea naturii cultivate pe întreg teritoriul.

Tema de anul acesta se concentrează atât pe sunetele specifice spaţiilor verzi naturale sau amenajate (foşnetul vegetaţiei, cântecele păsărilor, susurul apei etc.), cât şi pe ideea de spaţiu exterior ce poate acomoda funcţiuni şi activităţi complementare (ex. concerte) sau care poate deveni scenă pentru opere de artă, inclusiv instalaţii sonore.

Tururi ghidate, experienţe practice, concerte în grădină sau explorarea sunetelor grădinilor sunt doar câteva dintre evenimentele prin care muzica grădinii poate fi valorificată sau expusă publicului.

Important pentru conştientizarea valorilor culturale şi naturale a grădinilor, exerciţiile conturate de organizatori pentru week-end-ul prelungit dedicat Rendez-vous aux Jardins pot deveni puncte de pornire pentru o punere în valoare mai con-sistentă a grădinilor şi, în general, a acestui tip de patrimoniu atât de important pentru sănătatea şi calitatea vieţii din co-munităţi.

În calitate de coordonator şi promotor naţional, Institutul Naţional al Patrimoniului va promova iniţiativele stârnite în cadrul programului Rendez-vous aux Jardins, ca modele de bune practici pentru iniţiative similare.

Pentru mai multe informaţii, nu ezitaţi să ne scrieţi la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Read 2077 times